fbpx

Početak godine je idealno vrijeme za stisnuti reset

Nakon turbulentne i pomalo neugodne 2020. zakoračili smo u novu godinu s pozitivnim željama. Godina je to u koju nas uvodi i pozitivna energija međusobne podrške i pomaganja, a koja se pokazala ipak kao nešto dobro proizašlo iz prošle godine. Mudrost življenja jest i uvijek bila u tome kako pronaći smirenje u tijeku kaosa.

A kako stručnjaci preporučuju da je za fizičko i mentalno zdravlje potrebno s vremena na vrijeme stisnuti reset, ovaj prijelaz godine i zatišje zimskog razdoblja biste svakako mogli iskoristiti u svoju korist. Pisali smo vam već koliko je bitno odmor shvatiti ozbiljno . Dovedite organizam u ravnotežu, usporite životni ritam, uživajte na svježem zraku i šećite puno, pri tom tehnikama disanja jačajte kapacitet pluća (koji se pokazao itekako bitnim za naše zdravlje), napravite planove za novu godinu, kontemplirajte i meditirajte. Još nije kasno za donijeti (ili osvijestiti) lijepe novogodišnje odluke i prizvati pozitivnu energiju u ovoj godini.

Stisnuti reset kako bi ispraznili i počistili svoj metalni sklop, podigli nivo osobne energije, povećali

toleranciju na stres i napetost nije samo poželjno, već i nužno. A povratak prirodi je idealan upravo za tako nešto. Kažu da je ono zapravo poput povratka kući. Ona nudi četiri prirodna utočišta koja nas najbolje pune, a to su tišina, smirenje, povlačenje u sebe i jednostavnost (koja vrijedi u svemu).

Naša preporuka RESET rituala:

1. SPA RITUALI: tople i mirišljave kupke te saune detoksicirat će cijeli vaš organizam, podići elan i duh. Pa čak i 10-minutni antistresni tretman kojeg čini topla kupka za noge s mirisnim solima i par kapi eteričnih ulja imat će isti efekt. Svakako isprobajte! 10 minuta sigurno imate za izdvojiti.

2. SUHO ČETKANJE TIJELA je vrlo djelotvorno u otklanjaju mrtvih stanica kože i obnovi cijelog našeg organizma. Njome možemo ukloniti čak jedan kilogram otpada.

3. MASAŽA je uvijek dobrodošla za opuštanje živaca i relaksiranje, poticanje cirkulacije i protoka energije, čišćenje od toksina i blokada.

4. ZDRAVA PREHRANA JE POLA ZDRAVLJA, poznata je uzrečica. Svježi povrtni sokovi, začini poput đumbira, papra, kurkume ili hrena djelotvorno će obnoviti naš organizam iznutra i doći kao svojevrstan unutarnji tuš. Započnete li dan s pola iscijeđenog limuna u čaši mlake vode, ne samo da ćete se odlično razbuditi, već će se potaknuti čišćenje probavnog sustava.

5. JOGA je disciplina koja najbolje balansira istovremeno tijelo, um i duh. Takvo djelovanje imaju i jedne od popularnih vježbi poput „5 Tibetanaca“ ili „Pozdrav Suncu“. Već 5-10 minuta izvođenja (joga) vježbi, donest će mnoge fizičke dobrobiti te razviti stabilnost duha.

6. MEDITACIJA je tehnika samorazvoja svijesti koju prakticirate 15 minuta, a priskrbljuje vam puno više vremena zauzvrat. Osvježene percepcije, poboljšane pažnje i fokusa, možete svoje svakodnevne obaveze obavljati puno efikasnije. Znanstveno dokazano smanjuje razinu kortizola, dok serotonina podiže, te smanjuje strah, napetost i anksioznost.

7. BORAVAK U PRIRODI naštimat će vašu frekvenciju s onom od prirode. Ništa ne smiruje duh tako dobro kao puls prirode! Barem 30 minuta dnevno hodajte, a ako pri tom radite vježbe disanja (dubokog disanja) ojačat ćete i kapacitet pluća te omogućiti potpunu opskrbu vaših stanica kisikom. Ono će i smanjiti (povišeni) krvni tlak, ljutnju i umor te povećati aktivnost parasimpatičkog živčanog sustava. Osnažiti imunitet boravkom u prirodi samo je jedna od mnogobrojnih dobrobiti koju također ostvarujete.

8. Za održavati ZDRAV DUH U ZDRAVOM TIJELU zaslužna je i moć pozitivnog razmišljanja!

Negativne misli mogu dovesti do raznih poremećaja u tijelu (želučana kiselina je jedna od njih). Smatra se da je dovoljno 17 sekundi pozitivno razmišljati kako bi stvorili neprekinutu petlju pozitivnih misli koje se nadovezuju jedna na drugu. Zahvalnost je svakako poticaj toku pozitivnih misli. (Pri)sjetite se stoga na čemu ste danas zahvalni.

9. NAPRAVITE PLAN ODMORA I PUTOVANJA ZA 2021. te napravite rezervacije početkom godine jer planiranje odmora jednako pozitivno djeluje na naš duh kao i sam odmor. Situacija u kojoj smo se našli da moramo više vremena provoditi u kućama i pred kompjutorima bit će lakša za podnijeti kada ćete znati da vas uskoro čeka rezervirani godišnji odmor.

U Camping Plitvicama čekaju vas luksuzne mobilne kućice s 5 zvjezdica, svaka sa svojim zasebnim ulazom i vlastitom prostranom terasom, a sigurnost i higijena su nam uvijek bili na prvom mjestu. A da bi vaše planiranje putovanja bilo opušteno, kod nas imate mogućnost fleksibilnosti rezervacije (vrijedi i za povrat akontacije).

Neka početak nove godine bude vaš pozitivan start i najljepše razdoblje u godini.

Stisnite svoj RESET već sada rezervacijom kod nas!