plitvice lakes

Wellness je jedna od najbrže rastućih industrija, a wellness turizam, kao dio zdravstvenog turizma, sve traženija kombinacija putovanja, odmora i brige o zdravlju tijela, uma i duha. Preteča zdravstvenog turizma su još bile rimske terme i lječilišta, pa su upravo saune i spa tretmani često sastavni dio ponude wellness turizma. Svijest o wellbeingu i zdravijem načinu života pogotovo je u zadnje vrijeme prisutna jer su nas globalna događanja kao i boljke modernog sjedilačkog načina života na to primorale. Kada smo na putovanjima, sve više pažnje poklanjamo prirodnom okruženju,  sve više brinemo o aktivnostima koje na neki način promoviraju zdrav način života, potiču fizičku spremnost, dobar imunitet.

Upravo je joga retreat oblik wellnessa i organiziranog odmora za grupe a istovremeno fokusiran na pojedinca, sa stručnim programima pod vodstvom trenera, terapeuta, joga instruktora, life coach-eva… Joga vježbe, masaža, meditacija, akupunktura, aroma terapija sastavni su dio ovih stručnih programa. Dodate li tome teretanu na otvorenom, biciklističke staze, planinarenje, penjanje, blizinu prirodne atraktivne lokacije pod UNESCO zaštitom, pet friendly prostor, ponudu medene inhalacije, čist ljekovit zrak, tišinu koja vas okružuje i omogućuje digitalni detox – upravo ste pronašli naše Camping Plitvice. Sve to ćete kod nas. Joga retreat je u Camping Plitvicama idealno organizirati izvan sezone kada je cijeli kamp na raspolaganju grupi polaznika i zaljubljenika u ovakvu vrstu reseta, uz mnogobrojne dodatne usluge.

Da je zabluda kako su retreatovi isključivo mjesta tišine i mirovanja potvrđuju to i razne vrste retreatova koji nude široki spektar organizirane ponude i usluga poput onih posvećenih uživanju ili radionicama zdravog kuhanja kao što su kulinarski wellness retreati, spa and wine retreati ili wellness krstarenja. Ajurveda retreati su pak više posvećeni medicinskim uslugama, a od korporativnih će posebice profitirati poslovni ljudi koji su izloženi svakodnevnim stresnim situacijama, pritiscima i izazovima.

Kako se lakše nositi sa stresom i pozitivno gledati na život, naučiti usporiti i odmor shvatiti ozbiljno, napraviti fizički i psihički odmak od svakodnevnih problema i sagledati stvari iz drugog kuta, jedna je od mnogobrojnih ciljeva joga retreata.

Razlika retreata i klasičnog godišnjeg odmora

Retreat je vrsta odmora koja označava povlačenje. I sama riječ „retreat“ na latinskom označava „povući se natrag“, „ići u sebe“ odnosno dopustiti sebi pauzu od svakodnevnice. Umjesto fokusa na putovanje izvana, poziva na putovanje unutra i otkrivanje vlastitih mogućnosti.

Dok na godišnjem odmoru sami organizirate putovanje, smještaj, transport, hranu i ostalo, na retreatu je već sve organizirano i podređeno polazniku, uživanju i opuštanju. Godišnji odmor je više orijentiran na ono što se radi, dok retreat na samo bivanje. Umjesto udovoljavanja drugima gdje ići, što raditi i kada raditi, na retreatu je fokus na vama i na slušanju vaših potreba.

Na joga retreatu se uz zdravu prehranu, rade joga vježbe, vježbe disanja i meditacija. Upravo one pomažu umiriti um i tijelo, osjetiti fizičko olakšanje od napetosti, nerijetko i otklanjanje bolova npr. u predjelu leđa ili ramena gdje se najviše nakuplja stres, te poboljšanju izdržljivosti, fleksibilnosti i fokusa.

Joga retreat obično traje jedan do tri dana, često preko vikenda, a može trajati i do tjedan dana.

Ako se još pitate zašto doći na joga retreat, ovo su dobrobiti

– dugoročne dobrobiti uvođenja zdravih navika ili promjene navika (zdravija prehrana, vježbanje, primjena stečenog znanja kao anti stresnih alata, navika pozitivnog razmišljanja)

– osobni rast i razvoj

– detoks uma, tijela i duha

– mentalni odmor i digitalnih detoks

– trostruko opuštanje – fizičko, psihičko i emocionalno

– novi uvid u stvari, novi pogled na životne situacije i odmak od problema

– stjecanje novih prijatelja, koji su u istoj grupi s istom namjerom i ciljevima

– produbljivanje svoje joge prakse

Svakako je jedna od najvećih dobrobiti joga retreat što može potaknuti želju za reaktivacijom svoje svakodnevice. Kada se vraćate svom svakodnevnom životu, kao da započinjete ispočetka, osvježeni i entuzijastični, te djelujući iz unutarnje smirenosti lakše se nosite sa stresom.

Organiziranjem joga retreata u Camping Plitvicama ostvarujete sve navedene dobrobiti, povoljnije cijene za grupu i odlično vrijeme za predblagdanska druženja ili pak ona zimska u novoj godini kojima ostvarujete još puno dodatnih dobrobiti. Javite nam se za više informacija, rado ćemo vam pomoći organizirati vaš joga retreat.

white_camping_plitvice_logo_cmyk
Kontakt Info

Smoljanac 67, Smoljanac 53231 Plitvička Jezera

reception@campingplitvice.hr

restoran@campingplitvice.hr

+385 (0) 53 652 484

OIB: 98881477816

IBAN: HR6924020061500072843

  • 2019. Kamping Udruženje Hrvatske
  • 2021. Najbolji Hrvatski kampovi 2021. godine
  • 2021. Smoljanac - Zahvalnica
  • 2021. Hrvatska zaklada za djecu
  • 2022. Najbolji Hrvatski kampovi 2022. godine

HAMAG-BICRO sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda
za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.
Smoljanac d.o.o.

Copyright © 2022. Sva prava pridržana.

Klikni i nazovi! :) ili klikni na ikonicu za upute.

Smoljanac 67, Smoljanac 53231 Plitvička Jezera | Panorama 360°

Kontaktirajte Nas reception@campingplitvice.hr

Interaktivna mapa kampa

Panorama 360°