fbpx
teambuilding

Team building u pulsu prirode

Nakon nedavnog povratka s godišnjih odmora i početka nove radne sezone, povratak poslu možda mnogima ne pada još uvijek najbolje. No s druge strane, i da ste veselo zakoračili u nove poslovne izazove, održavanje pozitivne radne atmosfere ponekad može biti izazovno. Dobra atmosfera i zadovoljstvo cijelog tima pri tom je vrlo bitno, jednako kao i zadovoljstvo svakog pojedinca kao člana tima. Jer poslovni uspjesi itekako ovise o dobrom funkcioniranju tima i povezanosti pojedinca unutar tima. Kao što i Mark Grey kaže: „Tim je jak samo onoliko koliko je njegova najslabija karika“.

Mi vjerujemo da svaki pojedinac ima vrijednosti s kojima može doprinesti i učiniti radnu sredinu još boljom, pozitivnom i motivirajućom. Ovo je svakako bitno uzeti u obzir jer ne radi se samo o pozitivnoj radnoj sredini već i o životnoj. Naime, statistike raznih istraživanja navode kako četvrtinu svog prosječnog životnog vijeka potrošimo upravo na posao.

Kako postići pozitivnu i zdravu radnu sredinu?

Team building je svakako jedan od rješenja. On čini skup aktivnosti usmjerenih na izgradnju tima. Za pozitivnu radnu sredinu potrebna je i određena razina povjerenja unutar članova tima. Naravno, puno je tu i drugih faktora, kao što je dobra dvosmjerna komunikacija, komplementarnost (nadopunjavanje međusobnih znanja i talenata pojedinca), dobra koordinacija, predanost i posvećenost poslu.

A ima li išta motivirajuće od opuštene atmosfere, van redovnih poslovnih aktivnosti, koja može stvoriti idealne uvjete za jačanje tima? Još ako se ta atmosfera događa u okruženju prirode koja puni energijom te pomaže bržem i lakšem otpuštanju stresa, dobrobiti su višestruke. Profitiraju pojedinci odnosno članovi tima, cijeli tim, te tvrtka u globalu.

Upravo takvo okruženje i atmosferu pronaći ćete u našim Camping Plitvicama. Kod nas se team building odvija u pulsu prirode, a dobrobiti višestruko multipliciraju.

Koje su dobrobiti održavanja team buildinga u pulsu prirode Camping Plitvica

Kao prvo, nalazite se na strateški pozicioniranoj lokaciji u samom srcu Hrvatske koja je jednako udaljena od Gospića s južne strane i Karlovca sa sjeverne strane (70-ak km odnosno sat vremena vožnje). Čak tri različite klime i vegetacije (morska, kontinentalna i mediteranska), područje rijeka Korane, Une i Gacke te planinskih predjela, kao i najpoznatijeg Nacionalnog parka Plitvička jezera čine ovu lokaciju savršenom za aktivni odmor i sportsko rekreativne aktivnosti. Osim toga, područje Općine Plitvička jezera poznato je po ljekovitosti zraka koji pozitivno utječe na mentalno i fizičko zdravlje.

Izazovi koje diktiraju team building programi omogućeni su već unutar samog našeg kampa, ali i u sklopu pružatelja usluga naših partnera koji se nalaze u okolici od 20 km. Ti izazovi i usluge omogućit će dobru zabavu, međusobna druženja, snalaženje u nesvakidašnjim situacijama, te u konačnici izvući ono najbolje iz svakog tima.

Usluge koje Camping Plitvice omogućuju za team building programe

Osim spomenute prirode, maksimalno uživanje i opuštanje omogućuje naših 17 modernih luksuznih kućica s pet zvjezdica koje imaju vlastitu kuhinju, dnevni boravak, dvije en suite spavaće sobe i prostranu terasu.

Za luksuzno iskustvo modernog smještaja podno zvjezdanog neba omogućuje kompletna usluga koja uključuje usluge pranja i glačanja rublja, stroj za pranje i sušenje rublja, room servis, besplatni parking i WiFi.

Za EDUKATIVAN SADRŽAJ team building radionica na raspolaganju su vam:

-kongresna dvorana (45 sjedećih mjesta)

-restoran koji uključuje prostranu natkrivenu terasu (160 sjedećih mjesta)

-amfiteatar (120 sjedećih mjesta)

Ukoliko želite da vaš team building prođe više u OPUŠTAJUĆOJ ATMOSFERI na raspolaganju je:

Restoran Camping Plitvica s agro, etno, eno i gastro ponudom jela koja se mogu konzumirati u sklopu restorana ili biti dostavljena u vašu smještajnu kućicu. Sljubljivanje tradicionalne ličke hrane kao što su pole i base nadopunjuju probrana vina iz požeške Zlatne doline te čine komplementaran užitak za sva osjetila.

Pool bar s bogatom ponudom koktela.

-Roštilj zona i boravak uz šatore koji mogu potaknuti povezivanje sa svojim kolegama, razmjenu priča i iskustva uz logorsku vatricu.

Za one željne SPORTSKO REKREATIVNOG SADRŽAJA na raspolaganju su:

– Multifunkcionalno igralište 21×12 metara površine za košarku, odbojku, nogomet, badminton, te s crossfit zonom.

-Najam električnih bicikala koji će omogućiti razgledavanje šire okolice uz minimalan napor ali i pozitivan utjecaj na zdravlje (https://campingplitvice.hr/ucinite-nesto-za-svoje-zdravlje-i-prirodu-isprobajte-biciklizam/).

Usluge naših partnera za team building programe (u okolici od 20-ak km)

Kako nas hrana najbolje spaja i povezuje, za ETNO GASTRO SADRŽAJ moguće je ugovoriti posjete lokalnim OPG-ovima i degustirati ličke delicije lokalnih proizvoda poput domaćeg meda, sira, voća i svježe pripremljenih napitaka domaćih proizvođača, posjetiti siranu „Runolist“ u Otočcu koja osim kušaone sireva ima mogućnosti degustacije kvalitetnih vina te edukativnu prezentacijsku sobu.

U sklopu WELLNESS SADRŽAJA pronaći ćete jedinstvenu uslugu Medene inhalacije (apiterapija) koja uključuje i tehnike udisanja zraka obogaćenog medom i propolisom. A koliko su tehnike disanja bitne za naše zdravlje, u današnje vrijeme sve se više navodi i radi pozitivnog djelovanja u borbi protiv kovida .

Za poticanje AVANTURISTIČKOG duha na raspolaganju su SADRŽAJI:

-posjet Nacionalnom parku Plitvička jezera uz stručno vodstvo

-izletište sa špiljom Baraćeve špilje (Rakovica) ili “Pećinski park“ (Perušić)

-jahanje konja na ranchu Equus Igni

-kayaking po rijeci Gackoj u prozirnim kajacima

– streličarstvo, rodeo bike ili paintball koji dodatno potiču natjecateljski duh i zabavu

Za one željne većih izazova na raspolaganju su ADRENALINSKI SADRŽAJI:

– Zip line – dugačka sajla koja često polazi s neke uzvisine ili litice, a vozeći se njome iznad krošnja drveća često evocira pojedinca da izađe iz zone komfora i prepusti se nezaboravnoj navali adrenalina;

-Quad i buggy po Plitvičkim dolinama osim adrenalina i dobre zabave, za većinu će predstavljati novo i nezaboravno iskustvo te istraživanje nepoznatih područja, stjecanje iskustva u vožnji spretnosti te međusobno pomaganje članova tima;

– Divovska ljuljačka koja može biti i do visine od 15 metara također evocira navalu adrenalina i izlazak iz zone komfora;

-Rafting zahtjeva brzo razmišljanje, komunikaciju i reakcije kroz borbu s brzacima što je primjenjivo i na poslovne izazove te sagledavanje kako se kao tim nositi pod pritiskom i preuzeti rizik.

Bez obzira izaberete li programe s opuštajućim sadržajima ili onim malo izazovnijim, ono što je svima zajedničko je timski rad i jačanje pojedinca unutar tima. A to u konačnici…

POVEĆAVA:

-motivaciju

-povezanost

-komunikaciju

-interaktivnost

-koherenciju

-osjećaj pripadnosti

-poznavanje članova tima i mogućnosti

-povjerenje

-međusobnu toleranciju

-kreativnost (u rješavanju problema)

-radne učinke

-timski duh

-samopouzdanje pojedinca i cijelog tima

-produktivnost na razini tvrtke

-zabavu i opuštenu radnu atmosferu

Te SMANJUJE:

-stres

-neproduktivnost

-konflikte

-nerazumijevanje

-broj bolovanja

-lošu učinkovitost i produktivnost

Uvijek je dobro vrijeme za posvetiti se svom timu i izgradnji pozitivne radne okoline. Počnite već sada i rezervirajte program team buildinga po svojim željama i potrebama u našim Camping Plitvicama.

Naš kamp nosi i oznaku SAFE STAY IN CROATIA stoga smo bez premca Vaša sigurna destinacija za odmor, rad i zabavu u timskom duhu.

Za više informacija, pošaljite nam upit na e-mail – [email protected] ili telefonski – +385 99 468 35 85 i rado ćemo iskrojiti ponudu sadržaja koja odgovara isključivo vašem timu.

„Ako se svi kreću prema naprijed zajedno, uspjeh se tada sam po sebi nametne.“ Henry Ford