Neprestano se trudimo vaš doživljaj boravka u Camping Plitvice učiniti još magičnijim, a privatan jacuzzi u dvije smještajne kuće donosi zvjezdicu više tom iskustvu.

Privatna luksuzna spa hidromasažna kada odnosno jacuzzi od sada je na raspolaganju u sklopu vanjskog prostora dviju DELUXE i PREMIUM mobilnih kućica, broj 12 i 15,  s mogućnosti rezervacije kroz cijelu sezonu.

Vjerojatno vam je poznat pozitivan utjecaj hidroterapije na zdravlje, ljepotu, i ne zaboravimo opuštanje. Uz ostale dobrobiti našeg Plitvičkog kraja kao što je ljekoviti zrak ili čudesni vodeni tokovi te fenomen zemljišnog krajolika – pomazit će sva vaša osjetila.

Hidroterapija pozitivno djeluje na fizičko i mentalno zdravlje, a hidromasažna kada je savršena hidroterapija. Mlazovi vode ciljaju na određena područja tijela, pogotovo na ona gdje se nakuplja najviše stresa – poput vrata, ramena, leđa i nogu. Poznato je da tople kupke potiču detoksikaciju, pomažući pri tom na smanjenje celulita i ljepši izgled kože. Dodatne funkcije ugrađene u jacuzzi, poput LED rasvjete i muzike pomažu stvaranju opuštenog raspoloženja ili pak zabavu i poziv na druženje. A najbolje od svega je što se jacuzzi može koristiti tijekom cijele godine.

Da dođete u bilo kojem periodu sezone ili u bilo kojem aranžmanu (privatnom ili poslovnom), moći ćete uživati u jedinstvenom iskustvu dobrobiti hidromasaže i tople kupke na otvorenom.

Mi na to gledamo kao na mala životna zadovoljstva koja vode velikom stilu življenja.

Osim dobre zabave dobrobiti jacuzzia su višestruke:

JACUZZI SMANJUJE STRES

Kako je njujorški dermatolog dr. Bobby Buka rekao za Healthline, “vaša koža oslobađa endorfine kao odgovor na umirujuću toplu vodu na isti način na koji se endorfini oslobađaju kada osjetite sunce na svojoj koži.” Endorfini su prirodne kemikalije u mozgu koje se oslobađaju kao odgovor na određene aktivnosti, a s visokim razinama endorfina osjećamo manje boli i manje negativnih učinaka stresa. Umirujući učinak tople vode zajedno s masažom mogu pomoći u oslobađanju fizičkog, emocionalnog i mentalnog stresa.

OPUŠTA NAPETE MIŠIĆE

Uranjanje u toplu vodu, pojačano snažnim masažnim pulsom mlaznica, može ublažiti bolove nakon vježbanja i pomoći otpuštanju mliječne kiseline (uzrok upale mišića). Kupanje u toploj kadi prije vježbanja također može smanjiti rizik od ozljeda. Nije stoga čudno što se sportašima često preporučuje korištenje jacuzzija.

OLAKŠAVA TEGOBE ARTRITISA I BOLOVA U LEĐIMA

Uzgon vode u hidromasažnoj kadi smanjuje tjelesnu težinu za oko 90 posto, oslobađajući pritisak na zglobove i mišiće – posebno na kralježnicu koja nosi najveći teret modernog načina života. Istovremeno toplina vode stimulira protok krvi i pomaže u ublažavanju ukočenosti i upala, pogotovo kod sindroma karpalnog tunela, artritisa, upale tetiva. Iako tople kupke ne liječe artritis, one su dokazani način za privremeno olakšanje od kronične boli koju uzrokuje.

POSPJEŠUJE PROTOK KRVI

Topla voda u jacuzziu može povećati otkucaje srca i protok krvi. Također, može i sniziti krvni tlak širenjem krvnih žila i smanjenjem pritiska na srce.

DONOSI RESPIRATORNE KORISTI

Osim toga, vodena para iz tople vode dokazano djeluje pozitivno na sinuse i bronhije, a kako povećava protok krvi tako i potiče bolju oksigenizaciju krvi. Disanje tako postaje sporije i dublje, s boljim izmjenama kisika i ugljik dioksida.

POMAŽE BOLJEM SPAVANJU

Znanstveno istraživanje Državnog sveučilišta Washington u SAD-u otkriva da namakanje u hidromasažnoj kadi na samo 15-20 minuta dovodi tijelo u stanje duboke relaksacije te omogućuje bolji noćni san. Izlaskom iz tople vode na vanjski zrak koji je nerijetko nižih temperatura, pogotovo u rano proljeće, naše tijelo ulazi u svojevrsno razdoblje ‘hlađenja’ što je vrlo slično padu tjelesne temperature pred spavanje. Tako u nekim slučajevima jacuzzi može pomoći i kod problema sa spavanjem i migrenama.

POTIČE ZDRAVIJU KOŽU I MLAĐI IZGLED

Baš poput djelovanja sauna, para iz vruće kade može koristiti koži – potičući bolju cirkulaciju potiče i izbacivanje toksina putem kože, kao i proizvodnju kolagena. Korištenje ovakvih spa kupki može stoga pomoći u smanjenju bora i rezultirati svježijim izgledom.

Na koji način ispravno koristiti jacuzzi

Prije ulaska u jacuzzi potrebno se istuširati radi higijenskih razloga.

Samo vrijeme provedeno u hidromasažnoj kadi preporuča se da bude do 30-ak minuta, iako se može produljiti na 45 minuta ako se snizi temperatura vode. Također, bitno je da ostanete hidrirani dok koristite hidromasažnu kadu s višim temperaturama, pogotovo ljeti kada su temperature prirodno više, jer u suprotnom možete samo dodatno iscrpiti organizam. Ako imate problema sa srcem ili tlakom, svakako je potrebno savjetovati se s liječnikom prije korištenja jacuzzija.

Osim što se jacuzzi za razliku od bazena može koristiti tijekom cijele godine, pa i u hladnijem periodu sezone, najljepše od svega je što djeca u njemu mogu uživati kao u bazenu, naravno uz nadzor.

Ali, kako naše Camping Plitvice uživaju dodijeljenih pet zvjezdica, tako i vi možete dodatno uživati i u ponudi dva naša vanjska bazena tijekom ljetnog perioda godine. Bazeni s pool barom su namijenjeni za zajedničko korištenje, a nalaze se uz restoran Camping Plitvica.

Rezervirajte svoju luksuznu PREMIUM ili DELUXE kućicu s jacuzziem na početku sezone i uživajte u personaliziranom i privatnom spa doživljaju bilo kada tijekom sezone.

 

 

 

white_camping_plitvice_logo_cmyk
Kontakt Info

Smoljanac 67, Smoljanac 53231 Plitvička Jezera

reception@campingplitvice.hr

restoran@campingplitvice.hr

+385 (0) 53 652 484

OIB: 98881477816

IBAN: HR6924020061500072843

  • 2019. Kamping Udruženje Hrvatske
  • 2021. Najbolji Hrvatski kampovi 2021. godine
  • 2021. Smoljanac - Zahvalnica
  • 2021. Hrvatska zaklada za djecu
  • 2022. Najbolji Hrvatski kampovi 2022. godine

HAMAG-BICRO sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda
za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.
Smoljanac d.o.o.

Copyright © 2022. Sva prava pridržana.

Klikni i nazovi! :) ili klikni na ikonicu za upute.

Smoljanac 67, Smoljanac 53231 Plitvička Jezera | Panorama 360°

Kontaktirajte Nas reception@campingplitvice.hr

Interaktivna mapa kampa

Panorama 360°