Vidimo se i u rujnu, listopadu, studenom….

Već smo vam pisali zašto je bitno odmor shvatiti ozbiljno , no koliko je uopće bitno odmarati se? I kada?

Većina vas vjerojatno godišnji odmor pažljivo „čuva“ za ljetne dane u srpnju i kolovozu (jer dani su ipak tada dulji od noći), ali, da li ste razmišljali kako više dobrobiti možete ostvariti upravo u posezoni. Ljeto možda nije još gotovo (i za to postoji izraz – bablje ljeto), a vrijeme za odmor definitivno nije.

I dok još uvijek postoje nedoumice, u raspravama psihologa, da li je bolje da godišnji odmor traje dva tjedna ili tri – jedno je sigurno. Što više odmora imamo tijekom cijele godine, to će učinkovitost našeg fizičkog i psihičkog zdravlja biti veća. I poznati psihijatar Gruden tvrdi da nekoliko kraćih godišnjih odmora tijekom cijele godine omogućuje puno bolje punjenje baterija i veću učinkovitost na poslu. Jedno britansko istraživanje otišlo je korak dalje i tvrdi da je za bolji fokus na poslu i izbjegavanje sloma organizma najbolje svaka dva do tri mjeseca otići na kraći godišnji odmor. A najnoviji pokret popularan među milenijalcima tzv. micro-cation predstavlja vrstu godišnjeg odmora u kojem možete uživati čitave godine, pa i u post sezoni.

Zamislite samo kasno ljeto ili ranu jesen u netaknutoj prirodi, baš koju Camping Plivice ima u nedogled. Nacionalni park Plitvička jezera samo su 3 km na odmak kampa i poznato je kako imaju jednako fascinantna sva četiri lica godišnjih doba.

Ako vas još nismo uvjerili da ne morate reći zbogom bezbrižnom ljetnom osjećaju godišnjih odmora u rujnu (pa i listopadu, studenom…), navodimo vam još 5 razloga:

 1. Manje gužve znači i manje stresa.

Nema čekanja u redu, nema gužve u restoranima ili u prometu dok vozite do željenog odmorišta. Plažu ili izletište imate samo za sebe (ili ju barem dijelite s nekolicinom drugih). A sezona kupanja još uvijek nije gotova, pa ni u Campingu Plitvicama. Tu su naša dva bazena pokraj terase restorana u kojima možete uživati i uz doručak ili popodnevnu kavu i novine.

 • Veći izbor ponude usluga i proizvoda (jer nema gužve).

Osim što je raspoloživost sadržaja te ponuda usluga i proizvoda puno veća, imate veći izbor lokacija za posjetiti. Stoga se možete i opustiti u lagodnijem planiranju.

 • Cijene van sezone su puno povoljnije.

Ne samo da štedite novac ako dolazite na odmor u rujnu, već možete više toga dobiti za istu količinu novaca. Manji su troškovi karata za prijevoz, ponuda hrane je povoljnija, a i mnogi smještaji su u tom periodu povoljniji već za 20%. U Camping Plitivicama ostvarujete čak 40-50 % popusta na smještajne kapacitete.

 • Temperature su ugodnije.

Zbog produženih ljetnih dana u rujnu, pa i listopadu moći ćete uživati tijekom dana u pravom ljetu, dok jutra i večeri provoditi jesenski. Dodali bismo još samo jednu bitnu sitnicu – nema više toliko komaraca i drugih insekata.

 • Zadržavate entuzijazam na visokom nivou.

Svakako izbjegavate stres ili depresiju koji se javljaju prilikom povratka s godišnjeg odmora jer ustvari (tek) idete na odmor ili se zbog češćih odmora stalno veselite onim nadolazećim. Zbog toga je moguće i da zadržavate istovremeno visoku produktivnost na poslu.

Mogli bismo reći da ustvari sve blagodati godišnjeg odmora u rujnu (ili post sezoni) imaju puno sličnosti s filozofijom tzv. slow travellinga o kojem smo već pisali.

Odlučite li se provesti godišnji odmor u Camping Plitvicama ovo su dodatni bonusi koji vas čekaju:

 • strateška pozicija u središnjoj Hrvatskoj čini ovo mjesto idealnim za vikend getaway jer je jednako blizu onima koji dolaze iz Zagreba (ili sjeverne Hrvatske) i onima koji dolaze s obalnih područja;
 • priroda koja iscjeljuje i puni energijom;
 • poligoni za sportske aktivnosti na otvorenom u kojima bez problema možete održavati potrebnu distancu te istovremeno uživati u vježbanju ili steći pozitivnu naviku istog i nakon godišnjeg odmora;
 • smještaj u dvosobnim mobilnim kućicama s 5 zvjezdica pa ustvari imate mogućnost dodatnog prostora za sebe ako se odlučite za model rada „od kuće“ ili „on line nastave“ (uz besplatno korištenje brzog interneta i TV-a);
 • autohtoni etno-gastronomski užitak i topli obroci s 5 zvjezdica dostavljeni u vašu kućicu;
 • šetnja u prirodi ili buđenje avanturističkog duha (jahanje konja, paragliding, vožnja kanuom dolinom rijeke Gacke ili quadovima kroz Plitvičku dolinu i još puno toga);
 • bezbrižnost oko čuvanja djece ili kućnih ljubimaca radi blizine dječjih igrališta i pet-free zone (imat ćete ih stalno na oku);
 • vrhunske mjere dezinfekcije i higijene u očuvanju vašeg i našeg zdravlja.

Zamislite samo da godišnji odmor započne tek u rujnu? O da, itekako je moguće!

white_camping_plitvice_logo_cmyk
Kontakt Info

Smoljanac 67, Smoljanac 53231 Plitvička Jezera

reception@campingplitvice.hr

restoran@campingplitvice.hr

+385 (0) 53 652 484

OIB: 98881477816

IBAN: HR6924020061500072843

 • 2019. Kamping Udruženje Hrvatske
 • 2021. Najbolji Hrvatski kampovi 2021. godine
 • 2021. Smoljanac - Zahvalnica
 • 2021. Hrvatska zaklada za djecu
 • 2022. Najbolji Hrvatski kampovi 2022. godine

HAMAG-BICRO sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda
za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.
Smoljanac d.o.o.

Copyright © 2022. Sva prava pridržana.

Klikni i nazovi! :) ili klikni na ikonicu za upute.

Smoljanac 67, Smoljanac 53231 Plitvička Jezera | Panorama 360°

Kontaktirajte Nas reception@campingplitvice.hr

Interaktivna mapa kampa

Panorama 360°