proljeće na plitvicama

Zamislite da vam liječnik prepiše recept koji možete koristiti bilo kada, veselite mu se kao nikad do sad i znate da potencijalne nuspojave uključuju spontanu euforiju i dobro raspoloženje. Da ne spominjemo da je besplatan. Zamislite da vam liječnik prepiše „prirodu na recept“!

Preporuka boravka u prirodi nije izmišljotina ili neka nova new age fora. Ono zaista postoji.

Istraživači s UNSW sveučilišta u Sydneyu donose međunarodne dokaze o receptima za prirodu i njihovoj sposobnosti poboljšanja zdravlja.

“Ova je studija izgrađena na dugoročnom programu istraživanja koji provodimo, gdje pokazujemo da je kontakt s prirodom – a posebno drvećem – stvarno dobar za jačanje mentalnog i fizičkog zdravlja tijekom života”, rekao je prof. Feng s navedenog sveučilišta.

Istraživanja također pokazuju da kontakt s prirodom smanjuje negativan utjecaj loše kvalitete zraka u gradu, toplinskih valova, kroničnog stresa povezanog s depresijom i anksioznosti, posljedice sjedilačkog načina života i sve prisutnosti tehnologije, dok istovremeno potiče pozitivno ponašanje poput druženja i tjelesne aktivnosti. To može pomoći u prevenciji problema kao što je usamljenost i kardiovaskularne bolesti.

Stotine studija dokumentiralo je učinak zelenih površina na zdravstvene rezultate, navodi dr. med. Daphne Miller iz Udruge za zaštitu nacionalnih parkova u Americi. U Kopenhagenu je život na maloj udaljenosti od vrta ili parka povezan s manje stresa i nižim indeksom tjelesne mase. U Sjedinjenim Državama, djeca s dijagnosticiranim poremećajem pažnje i hiperaktivnosti (ADHD) bila su sposobnija usredotočiti se u prirodnom okruženju nego u izgrađenom vanjskom ili zatvorenom okruženju. U Japanu su zelenije četvrti i više parkova povezani s dugovječnošću među starijim osobama. Ispitanici navode mnoštvo drugih koristi od svoje prakse boravka u prirodi – manje umora tijekom dana, osjećaj smirenosti, bolji san, pad tjelesne mase, pa čak i niži krvni tlak.

Recepti za prirodu pojavljuju se naravno samo kao dodatak standardnoj medicinskoj skrbi. Na primjer, vlada Ujedinjenog Kraljevstva nedavno je uložila 5,77 milijuna funti u pilot program za ‘zeleno društveno prepisivanje’, a Kanada ima nacionalni program propisivanja prirode kao lijek.

Otvaramo novu sezonu za 2024. godinu

Mislimo da ne trebamo više govoriti u prilog boravka u prirodi. Svima nam je poznat taj dobar osjećaj, a vjerujemo da će se boravku u prirodi najviše veseliti i djeca. Proljeće nam je iza ugla, a i još jedna nova sezona u Camping Plitvicama koja donosi pregršt novosti, veselja, uživanja i odmora. Uskrsni praznici su idealna prilika za posjetiti naš kamp, provesti dan u najpoznatijem nacionalnom parku Plitvička jezera koja ove godine slave 75. rođendan i održavaju promotivni tjedan od 1. do 8. travnja s mnogim pogodnostima. Svakako skinite njihovu aplikaciju za povezivane s prirodom koja predstavlja vaš džepni vodič kroz park.

Na početku sezonu pronađite pogodnosti u našim Camping Plitvicama za ranije rezervacije (early booking) na recepciji hotela ili na linku za rezervacije. Bilo da ste došli na izlet ili dulji boravak, pronađite okrepljenje u bogatom izboru jela i pića u našem restoranu koji otvara svoja vrata od 25. ožujka. Pratite nas svakako i za više novosti i najavu ljetne sezone.

Prenosimo dio pozitivnih vijesti s kraja sezone 2023. godine

DIGITALNI NOMADI U POSJETU CAMPING PLITVICAMA.

Da su digitalni nomadi svakako dobrodošli u našem kampu koji im nudi sve potrebne sadržaje za ugodan boravak, posao koji obavljaju remotely i istovremeni užitak i odmor pokazuje to i „Plitvice Digital Nomad Week“ koji je bio održan od 22. do 29. listopada prošle godine. U organizaciji DNA (Digital Nomad Association) udruge digitalnih nomada te Tanje Polegubić i Rowene Hennigan koja je jedna od članica i savjetnica u upravnom odboru DNA, mnogi digitalni nomadi su se upoznali s ljepotama Plitvičkog kraja i ponude naših Camping Plitvica.

Kelsey Kay Love kao jedna od sudionica tog digitalnog tjedna dijeli svoje zadovoljno iskustvo: „Camping Plitvice, ljupki mali djelić raja samo nekoliko minuta od ulaza u Nacionalni park Plitvička jezera… Nakon što sam provela posljednja 2+ mjeseca na osobnoj vrtoglavoj turneji južnom Europom, od Lagosa do Marseillea, pa do Napulja, Vlore i Kotora, mogu s apsolutnom sigurnošću reći da je područje Plitvica u Hrvatskoj zlatni rudnik izvan sezone (i u sezoni, sigurna sam), i apsolutno bih ih preporučila digitalnim nomadima i putnicima općenito.“

TEAM BUILDING GRUPE OJAČAVAJU DUH ZAJEDNIŠTVA I SAMU TVRTKU BORAVKOM U CAMPING PLITVICAMA – PREPORUČUJU TO MNOGI POSLOVNI PORTALI.

Team Building je i dalje najtraženiji paket usluga kod nas u pred ili post sezoni, jer sve više tvrtki prepoznaje vrijednost odmora i jačanja tvrtke periodički kroz godinu. Poznati poslovni portali poput Lider Media, Poduzetnik Biz, Profitiraj, Progressive ili Žene i novac preporučuju team building u našim Camping Plitvicama.

Znanstveno je dokazano da pozitivni učinci boravka tima na otvorenom u prirodi dodatno povećavaju produktivnost i smanjuju stres. Za dodatno jačanje tvrtke i odnosa među zaposlenicima dovoljno je postići svojevrstan „team bonding“. NASA istraživanja pokazala su da su umorne posade koje su bile pod pritiskom i koje su prije letjele zajedno napravile puno manje pogrešaka nego nove posade koje nikad nisu letjele kao tim.

 

white_camping_plitvice_logo_cmyk
Kontakt Info

Smoljanac 67, Smoljanac 53231 Plitvička Jezera

reception@campingplitvice.hr

restoran@campingplitvice.hr

+385 (0) 53 652 484

OIB: 98881477816

IBAN: HR6924020061500072843

  • 2019. Kamping Udruženje Hrvatske
  • 2021. Najbolji Hrvatski kampovi 2021. godine
  • 2021. Smoljanac - Zahvalnica
  • 2021. Hrvatska zaklada za djecu
  • 2022. Najbolji Hrvatski kampovi 2022. godine

HAMAG-BICRO sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda
za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.
Smoljanac d.o.o.

Copyright © 2022. Sva prava pridržana.

Klikni i nazovi! :) ili klikni na ikonicu za upute.

Smoljanac 67, Smoljanac 53231 Plitvička Jezera | Panorama 360°

Kontaktirajte Nas reception@campingplitvice.hr

Interaktivna mapa kampa

Panorama 360°