SLAVIMO MJESEC KAMPIRANJA!

Pripremili smo vam stoga mini vodič o kampiranju – 1.dio

Osnove kampiranja

Dok u Hrvatskoj lipanj obično obilježava početak ljetnih druženja na otvorenom, od koncerata do festivala, u Americi se obilježava čak kao cijeli mjesec kampiranja i vanjskih aktivnosti. Odličan način ili bismo rekli izgovor, ako ga uopće trebamo za tako nešto, da više vremena provodimo u prirodi. Ponovno spajanje s prirodom i pronalaženje toliko željenog unutarnjeg mira u ovom ubrzanom vremenu, a koji se tako lako može pronaći u prirodi, omogućuje ponovno povezivanje sa samim sobom. Ovaj zdravi stil življenja odličan je naravno i za djecu, te za njihovo učenje o okolišu, kao i važnosti boravka i igranja na otvorenom.

Postoji jedna kamperska izreka: „Zapakirajte život s dobrim uspomenama“, stoga krenite već ovo ljeto pakirati uspomenu za uspomenom.

Gotovo 90% kampova u Hrvatskoj smješteno je duž lijepe naše obale, uz more i prekrasne plaže, dok je preostali dio smješten uz jednako lijepa prirodna odredišta okružena zelenilom i jezerima. U jedno takvo spadaju i naše Camping Plitvice.

A da se kampiranje danas više ne veže samo uz ograničen budžet i „priprosti“ godišnji odmor, potvrđuje činjenica da oko 60 milijuna Europljana godišnji odmor provodi kampirajući. Za udobnost smještaja nude se razne mogućnosti, od parcela za kamper ili kamp kućicu, kamp mjesta za podizanje šatora, dok za one željne većeg luksuza tu su mobilne kućice s terasom i s 5 zvjezdica.

Stoga, prvo što treba napraviti prije samog kampiranja je razmisliti o destinaciji i načinu kampiranja. Propisi koji vrijede u Hrvatskoj vezani za kampiranje nalažu da nikako ne smijete kampirati na neoznačenom mjestu, pogotovo ne na plažama, u planinama ili šumi, već na propisno označenom mjestu u kampu (parceli). Drugo, prije dolaska u većinu kampova, potrebno je unaprijed napraviti rezervaciju parcele. Ponudu i mapu parcela u Camping Plitvicama možete pronaći ovdje.

Treće, prije dolaska na samu destinaciju, informirajte se u kojem periodu možete napraviti check-in kao i ostalim kućnim pravilima kampa, a svakako računajte da dođete po danjem svjetlu kako bi se opušteno mogli smjestiti i postaviti kamp opremu. Jedno od mnogobrojnih prednosti Camping Plitvica je što smo otvoreni 24 sata dnevno. Naravno u sklopu kućnog reda bitna je i obazrivost prema susjedima pa je u svim kampovima zabranjena veća buka tijekom noći, a ljeti je i zabranjeno loženje otvorene vatre zbog opasnosti od požara.

Za sve o kućnom redu informirajte se na našoj stranici. (https://campingplitvice.hr/wp-content/uploads/2019/09/Kucni-red-kamp.pdf)

Kampovi nude puno besplatnih i zanimljivih sadržaja što i vama omogućuje da lakše organizirate aktivnosti tijekom godišnjeg odmora. U Camping Plitvicama omogućen je besplatan WiFi pristup za sve smještajne jedinice, pristup sanitarnom čvoru, bogato opremljeno igralište za razne vrste sportova, fitness zona, korištenje velikog i malog bazena, igraonica za najmlađe, a nismo zaboravili niti na četveronožne ljubimce, kao niti na zonu za servisiranje kampera, uz još mnoštvo ostalih pogodnosti.

Sada kada smo vas upoznali s osnovama za planiranje svojeg prvog kampiranja ili jednog od mnogobrojnih, u idućem tekstu pišemo vam kojih je to 10 najbitnijih stvari koje svaki kampist mora imati. Kako se vjeruje da postoji ljubav na prvi pogled, mogli bismo reći i da postoji ljubav na prvo kampiranje. Mnogi se na prvu zaljube u ovu vrstu aktivnog odmora upravo zbog velike slobode u planiranju svog vremena i lokacija. I naravno zbog pakiranja lijepih uspomena (s putovanja).

white_camping_plitvice_logo_cmyk
Kontakt Info

Smoljanac 67, Smoljanac 53231 Plitvička Jezera

reception@campingplitvice.hr

restoran@campingplitvice.hr

+385 (0) 53 652 484

OIB: 98881477816

IBAN: HR6924020061500072843

  • 2019. Kamping Udruženje Hrvatske
  • 2021. Najbolji Hrvatski kampovi 2021. godine
  • 2021. Smoljanac - Zahvalnica
  • 2021. Hrvatska zaklada za djecu
  • 2022. Najbolji Hrvatski kampovi 2022. godine

HAMAG-BICRO sudjeluje u provedbi financijskog instrumenta sufinanciranog iz Europskog fonda
za regionalni razvoj u sklopu Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”.
Smoljanac d.o.o.

Copyright © 2022. Sva prava pridržana.

Klikni i nazovi! :) ili klikni na ikonicu za upute.

Smoljanac 67, Smoljanac 53231 Plitvička Jezera | Panorama 360°

Kontaktirajte Nas reception@campingplitvice.hr

Interaktivna mapa kampa

Panorama 360°